• Sute de civili au fost înjunghiaţi în Etiopia
  • Există un conflict între forţele locale şi armată
  • Prim ministrul Etopiei, care a lansat o acţiune militară în zonă, a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru pace

Sute de civili au fost ucişi cu cuţite şi macete în Tigray, o regiune din nordul Etiopiei, relatează The Guardian. În zona respectivă, forţele loiale administraţiei locale şi armata sunt în conflict.

Nu au putut fi confirmaţi autorii masacrului, însă martorii susţin că adepţii Frontului de Eliberare al Poporului Tigray, care controlează provincia, ar fi comis crimele după ce ar fi fost înfrânţi de forţele federale.

Prim ministrul Etiopiei Abiy Ahmed a pornit mai multe operaţiuni militare în Tigray, după ce a acuzat autorităţile locale că au atacat o bază militară din regiune în încercarea de a fura echipament militar. Frontul de Eliberare al Poporului Tigray a respins acuzaţiile şi l-au acuzat pe prim ministru că foloseşte această „scuză” pentru a îşi justifica atacurile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Frontul de Eliberare a dominat coaliţia de guvernare a Etopiei timp de decenii, înainte ca Abiy Ahmed să vină la putere, în 2018. El a câştigat anul trecut Premiul Nobel pentru pace, după ce a încheiat războiul cu Eritrea.

Ultimele incidente alimentează conflictul deja existent, care poate duce la tensiuni etnică pe tot teritoriul Etiopiei, a doua cea mai populată ţară din Africa.