• Sute de fete au fost otrăvite în Iran pentru a provoca închiderea şcolilor de fete.
  • Presa locală a relatat că autoritatea sanitară declară cazuri de intoxicaţie respiratorie la sute de fete în vârstă de aproximativ 10 ani din şcolile din oraş.
  • Potrivit agenţiei de presă Irna, părinţii s-au adunat în faţa guvernatorului oraşului pe 14 februarie pentru a cere explicaţii”.

Sute de fete au fost otrăvite în Iran pentru a provoca închiderea şcolilor de fete. Presa locală a relatat că autoritatea sanitară declară cazuri de intoxicaţie respiratorie la sute de fete în vârstă de aproximativ 10 ani din şcolile din oraş. Este alarmă în Qom, unul dintre principalele oraşe sfinte ale Iranului, la 150 de kilometri sud de Teheran. În ultimele luni, cineva a otrăvit sute de eleve în încercarea de a provoca închiderea şcolilor de fete.

Declaraţia şocantă vine din partea unei autorităţi sanitare. De la sfârşitul lunii noiembrie, presa locală a raportat cazuri de „otrăvire respiratorie” la sute de fete cu vârste de aproximativ 10 ani din şcolile din oraş. Potrivit agenţiei de presă Irna, părinţii s-au adunat în faţa guvernatorului oraşului pe 14 februarie pentru a cere explicaţii”. Agenţia de presă iraniană scrie că „ministrul adjunct al sănătăţii Youness Panahi a confirmat că otrăvirea a fost intenţionată”.

Ministerele serviciilor de informaţii şi al educaţiei au cooperat pentru a găsi sursa otrăvirii”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

A reieşit că unele persoane doreau ca toate şcolile, în special cele de fete, să fie închise”, a declarat ministrul Panahi. Nu au fost anunţate arestări. Otrăvirea a fost provocată de compuşi chimici disponibili care nu sunt destinaţi uzului militar şi nu este nici contagioasă, nici transmisibilă”, a adăugat el, fără a da detalii. Oraşul Qom este centrul de studii religioase şiite din Iran.