• În Germania, mii de persoane au protest împotriva noilor restricții.
  • 14 polițiști au fost răniți în timpul manifestațiilor.
  • La Praga, protestul a fost unul pașnic, fără incidente.

Restricțiile încep să își pună amprenta din ce în ce mai mult pe Europa. Mii de oameni au manifestat împotriva restricțiilor în Germania, iar lucrurile au degenerat. Oficialii au declarat că 14 polițiști au fost răniți în urma altercațiilor care au avut loc.

Poliția a identificat 207 dintre protestatari. Aceștia au emis 108 ordine de părăsire a zonei și au inițiat 44 dosare penale. De asemenea, sunt în curs de desfășurare 47 de proceduri pentru infracțiuni administrative. Protestele au avut loc în urma anunțului de la începutul lunii decembrie cum că persoanele nevaccinate din Germania vor fi în curând excluse din magazinele neesențiale, restaurante, locuri sportive și culturale, pe măsură ce cazurile de Covid-19 sunt în continuă creștere în Europa.

O altă demonstrație a avut loc duminică la Praga, tot din cauza restricțiilor, însă protestul a fost unul pașnic.
Totuși, oamenii nu au păstrat distanța și nu au purtat măști.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Agenția germană de știri DPA a anunțat că confruntarea a fost agresivă deoarece au fost lansate petarde în direcția poliției. Doi ofițeri de poliție răniți au fost scoși temporar din activitate din cauza rănilor, în timp ce un altul a fost tratat la spital, au precizat autoritățile.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Banca Mondială au raportat că peste o jumătate de miliard de oameni au fost forțați să intre în sărăcie extremă în ultimul an. Acestea au citat creșterea costurilor de asistență medicală pe fondul primelor valuri de infecții din timpul pandemiei.