• Mesajele de susținere au curs pentru autorul britanic de origine indiană.
  • Înjunghierea autorului Salman Rushdie a fost descrisă ca fiind „un atac asupra libertății de gândire și de exprimare
  • Autorul în vârstă de 75 de ani rămâne conectat la un ventilator după ce a fost transportat la spital și a fost supus unei operații de câteva ore în urma atacului din statul New York.

Înjunghierea autorului controversat Salman Rushdie a fost descrisă ca fiind „un atac asupra libertății de gândire și de exprimare”, potrivit Sky News.

Autorul în vârstă de 75 de ani rămâne conectat la un ventilator după ce a fost transportat la spital și a fost supus unei operații de câteva ore în urma atacului din statul New York.

Mesajele de susținere au curs pentru autorul britanic de origine indiană.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Acest atac îngrozitor asupra prietenului meu drag Salman reprezintă un atac asupra libertății de gândire și de exprimare. Salman a fost un apărător al scriitorilor și jurnaliștilor persecutați din întreaga lume.”, a declarat romancierul Ian McEwan.

„Este un autor de frunte care a însemnat atât de mult pentru literatură și care și-a găsit o viață bună în Statele Unite.”, a declarat norvegianul William Nygaard, care, la rândul său, a fost împușcat și grav rănit în 1993 după ce a publicat lucrarea lui Sir Salman.

„Șocată și îngrozită să aud de atacul neprovocat și fără sens asupra lui Salman Rushdie.”, a scris, pe Twitter, Ministrul de interne Priti Patel.

„Libertatea de exprimare este o valoare la care ținem foarte mult, iar încercările de a o submina nu trebuie tolerate. Gândurile mele sunt alături de Salman și de familia sa.”

„Consternat de faptul că Salman Rushdie a fost înjunghiat în timp ce își exercita un drept pe care nu ar trebui să încetăm niciodată să îl apărăm. Sperăm cu toții că este bine.”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

„Este îngrozitor ce i s-a întâmplat lui Salman Rushdie. De asemenea, este îngrozitor că există oameni care vor crede că și-a provocat singur acest lucru sau că l-a meritat cumva.”, a transmis, pe Twitter, comediantul și autorul David Baddiel.

„Astăzi, țara și lumea au fost martorele unui atac împotriva scriitorului Salman Rushdie. Acest act de violență este îngrozitor.”, a declarat Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan.

„Noi toți cei din administrația Biden-Harris ne rugăm pentru recuperarea sa rapidă. Suntem recunoscători cetățenilor de bună credință și primilor respondenți pentru că l-au ajutat pe domnul Rushdie atât de repede după atac și forțelor de ordine pentru activitatea rapidă și eficientă, care este în curs de desfășurare.”

„Deși nu cunoaștem originile sau motivele acestui atac, toți cei din întreaga lume care au întâmpinat cuvintele cu violență sau au cerut același lucru sunt vinovați pentru că au legitimat acest atac asupra unui scriitor în timp ce acesta era angajat în munca sa esențială de a se conecta cu cititorii.”, a declarat Suzanne Nossel, de la grupul pentru libertatea de exprimare Pen America.