• Studenții care vor să-și deschidă o afacere pot primi de la stat până la 100.000 de euro.
  • Pentru a primi suma maximă, eşti nevoit să creezi 5 locuri de muncă şi să rezişti pe piaţă şase luni.
  • Alexandru va accesa acest proiect, însă este destul de sceptic.

Alexandru are 23 de ani şi este în ultimul an la Drept. Se tot gândeşte să îşi deschidă o afacere, iar un ajutor de la stat îi prieşte de minune. Aşa că decizia Guvernului de ieri a picat la fix. Executivul a decis să îi încurajeze pe studenţi să devină antreprenori şi să aducă astfel pe piaţă locuri de muncă. Iar bugetul este de 20 de milioane de euro, mare parte bani europeni. Dar suma poate fi majorată, dacă cererile curg.

Statul le mai oferă şi o bursă de şase luni, prin care să îşi dezvolte abilităţile antreprenoriale. Alexandru va accesa acest program, însă îţi spune şi ce probleme a remarcat.

„Ei vor să arunce bani în piaţă şi să creeze locuri de muncă. Ăsta-i obiectivul lor. Mi se pare foarte important să fii cumva nu doar supravegheat o perioadă mai lungă, ci să fii pur şi simplu ajutat. Ajutat cu consultanţă, că dacă banii ţi i-au dat, n-ai cum să mai fii ajutat financiar altfel. Ceea ce m-a şocat puţin aşa este că perioada de supraveghere e destul de scurtă. Adică tu ai 12 luni să faci un business, o afacere funcţională, după care ai doar 6 luni să stai pe piaţă efectiv, ceea ce e foarte puţin. Şi de aici mi se pare mie un risc foarte mare. Problema e sunt suficient de capabil într-un timp atât de scurt de 12 luni să mă promovez atât de mult şi să conving atât de mult piaţa că produsul meu e bun pentru ei ca să mi le cumpere în continuare?”, spune Alexandru.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN