• Până în 2026, România trebuie să scoată din circulație mașinile mai vechi de 15 ani.
  • Peste 200.000 de mașini vor fi scoase din circulație.
  • Guvernul și-a asumat prin PNRR scoaterea vehiculelor până în 2026, pentru a beneficia de fonduri europene pentru construirea autostrăzilor.

Până în 2026, România trebuie să scoată din circulație 200.000 de mașini care sunt mai vechi de 15 ani.

Aceasta este una dintre condițiile esențiale în PNRR pentru ca România să primească fonduri europene pentru construirea autostrăzilor, relatează Ziare.Com.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna susține că pentru a reuși acest lucru, e nevoie de un sprijn semnificativ în schimbarea mașinilor vechi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

„Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2026, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi. Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice”, a declarat vineri ministrul Mediului.

Pe lângă asta, Tanczos anunță că le va oferi sprijin celor care doresc să-și schimbe mașinile, dar situația financiară nu le permite.