Sute de persoane au stat la coadă la un spital din China pentru a se imuniza cu un vaccin experimental care nu a trecut prin toate testele

Sursa foto: Profimedia
  • Sute de oameni au stat la coadă la un spital din oraşul chinez Wiwu
  • Motivul? Pentru a se imuniza cu un vaccin experimental împotriva coronavirus
  • Vaccinul încă nu a trecut prin toate testele

Oamenii s-au aliniat în faţa centrului de sănătate comunitar din Yiwu cu câteva ore înainte ca acesta să se deschidă, după ce medicii au spus că vaccinul va fi pus la dispoziţie pentru echivalentul a 50 de euro pentru cei care îl doresc, scrie BBC.

Voluntarii au fost obligaţi să semneze o declaraţie de declinare a responsabilităţii pentru posibilele efecte secundare înainte de a primi o doză din vaccinul încă neaprobat, CoronaVac, care a fost dezvoltat de compania de stat Sinovac Biotech. O a doua doză o vor primi peste 28 de zile.

Stocul de vaccin experimental s-a epuizat în decurs de două ore şi jumătate.

China îşi imunizează lucrătorii din primele linii ale luptei împotriva coronavirusului în cadrul unui program de urgenţă din iulie, dar aceasta este prima dată când pune vaccinul la dispoziţia publicului larg. Măsura vine după ce Beijingul a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi lansat în trei săptămâni.