• Sute de persoane participă la pelerinajul de Sfântul Andrei organizat la Galați
  • Oamenii stau la cozi lungi și respectă măsurile anti-Covid impuse de autorități
  • La ceremonie au voie să participe doar gălățenii

Sute de credincioși participă la pelerinajul de Sfântul Andrei organizat la Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Deși ninge, oamenii stau la cozi lungi și respectă măsurile anti-Covid impuse de autorități.

La ceremonie au voie să participe doar gălățenii. Forțele de ordine verifică documentele de identitate ale participanților.

„Cu ocazia sărbătoriii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Municipiului Galați, în perimetrul Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos” este permis accesul doar pentru credincioșii care au domiciliul sau reședința în municipiul Galați, intrarea fiind permisă după verificarea actelor de identitate de către forțele de ordine prezente la eveniment”, au anunțat reprezentanții Prefecturii.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES

Este o ceremonie tradițională în timpul căreia credincioșii se roagă la moaștele Sfântului Andrei și care, anul acesta, se desfășoară în condiții speciale din cauza epidemiei de Covid-19. Reprezentanții bisericii transmit slujba online, poartă măști de protecție și dezinfectează în permanență raclă.