• 350 de membri ai armatei au refuzat vaccinul între anii 1998 și 2000.
  • Cel puțin 60 dintre ei au părăsit serviciul militar pentru a evita vaccinul.
  • Veteranii au atacat deciziile în fața instanței federale, însă judecătorii le-au respins cererile.

În primii opt ani în care Pentagonul a derulat programul de vaccinare pentru antrax, sute de soldați americani au refuzat să se vaccinul. Unii din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate, alții din raționamente de ordin religios, scrie Militarytimes.

Mulți dintre ei au plătit scump pentru acea decizie. Unii au continuat să activeze în armată, alții au primit pedepse nejuridice, și-au pierdut rangul și salariile, și-au văzut cariera încheiată.

Potrivit Pentagonului, aproximativ 350 de membri ai armatei au refuzat vaccinul între anii 1998 și 2000. Cel puțin 60 dintre ei au părăsit serviciul militar pentru a evita vaccinul. Alți 149 de soldați au fost forțați să iasă din serviciul militar pentru refuzul vaccinului între anii 2000- 2004. 

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Veteranii au atacat deciziile în fața instanței federale, însă judecătorii le-au respins cererile. Acum, și după mai bine de două decenii, unele cazuri rămân în așteptare în fața comisiilor de analizare a dosarelor militare.

Lt. colonelul Thomas Rempfer a fost un critic vocal al programului de vaccinare. A părăsit Garda Națională Aeriană din Connecticut în 1999 din cauza refuzului de se vaccina pentru antrax. Rempfer și colegul său, locotenent-colonelul Russ Dingle au condus eforturile, inclusiv mărturia în fața congresulu, de a pune capăt vaccinărilor obligatorii.

Dingle a murit de cancer în 2005, iar Rempfer continuă să facă presiuni pentru proiectul de lege care ar obliga Pentagonul să corecteze proactiv sancțiunile impuse militarilor care au fost pedepsiți pentru refuzul vaccinului.