• Câteva sute de zboruri au fost anulate duminică în Italia, o zi de vârf pentru turişti, din cauza unor greve de patru ore la care au participat angajaţi ai companiilor aeriene low-cost, precum şi controlori de trafic aerian.
  • Un oficial sindical, Fabrizio Cuscito, a declarat pentru televiziunea italiană de stat că aproximativ 500 de zboruri au fost anulate.
  • Angajaţii companiilor aeriene cer salarii mai mari, precum şi condiţii de lucru îmbunătăţite, inclusiv mese în turele lungi, a spus el.

Câteva sute de zboruri au fost anulate duminică în Italia, o zi de vârf pentru turişti, din cauza unor greve de patru ore la care au participat angajaţi ai companiilor aeriene low-cost, precum şi controlori de trafic aerian.

Un oficial sindical, Fabrizio Cuscito, a declarat pentru televiziunea italiană de stat că aproximativ 500 de zboruri au fost anulate.

Angajaţii companiilor aeriene cer salarii mai mari, precum şi condiţii de lucru îmbunătăţite, inclusiv mese în turele lungi, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministerul italian al Transporturilor a declarat că grevele au fost declanşate de lucrătorii companiilor aeriene Ryanair, easyJet şi Volotea. Această grevă a început la ora 14.00 (15:00, ora României), în timp ce greva controlorilor de trafic aerian, care a durat de asemenea patru ore, a început cu o oră mai devreme, potrivit AP.

În comparaţie cu aeroporturile din alte ţări din Europa de Vest, aeroporturile din Italia au cunoscut mai puţin haos în această vară. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că, atunci când pandemia COVID-19 a paralizat călătoriile, mulţi dintre angajaţii companiilor aeriene şi ai aeroporturilor din Italia au primit beneficii guvernamentale în timp ce nu lucrau, în loc să îşi piardă locurile de muncă, aşa cum s-a întâmplat frecvent în alte ţări.

Când cererea de călătorii a crescut în această vară, multe companii aeriene şi aeroporturi nu au putut angaja suficient de repede suficienţi lucrători pentru a servi clienţii.