• Sute de femei s-au adunat în Minsk pentru a protesta pașnic, cu cântec și flori.
  • Femeile își susțin bărbații închiși.
  • „Dacă ne vor aresta și pe noi, bărbații vor protesta. Vom protesta mereu”, a declarat o manifestantă.

Sute de femei îmbrăcate în roșu și alb, culorile fostului drapel al Belarusului, au protestat pașnic, sâmbătă, în Minsk, relatează Associated Press.

Femeile au cerut libertate pentru bărbații închiși și au criticat poliția pentru actele de violență.

Femeile au avut în mâini drapele mici și flori. La protestul lor s-a alăturat și Maria Kolesnikova, o asociată a Sviatlanei Tsikhanouskaya.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

„Sunt emoționată. Nu pot să dorm și nu pot să mănânc. Am 82 de ani. Am fost născută în Minsk. Am văzut o mulțime de lucruri de-a lungul vieții mele. Am trăit în perioada ocupației. De multe ori în viață mi-a fost frică… am trăit cu frică. Acum îmi este mai teamă ca oricând. Acesta este motivul pentru care am venit, ca nepoții mei să nu trăiască cu teamă. Îmi iubesc țara. Fiți fericiți! Nu mai pot să vorbesc!”, a mărturisit o manifestantă.

„Nu ne mai este frică. Frica s-a dus de multă vreme. Venim aici să ne susținem bărbații. Dacă ne arestați bărbații, atunci vom veni să protestăm. Dacă vor începe să aresteze și femeile, atunci bărbații noștri vor protesta. Vom protesta mereu. Este inevitabil”, a declarat o altă manifestantă.