• Sute de israelieni au protestat în stradă, în Tel Aviv.
  • Oamenii sunt nemultumiți de noile restricții.
  • „Soluția ne va ucide înaintea virusului”.

Israel intră astăzi în carantină națională timp de trei săptămâni. Luni au fost înregistrate peste 5.500 de noi cazuri de COVID-19, un nou record.

„Suntem un grup de fizicieni și oameni de știință și încercăm să le arătăm oficialilor că noua carantină este ineficientă și dezastruoasă” mărturisește unul dintre protestatari.

Carantina de 3 săptămâni a fost implementată cu doar câteva ore înainte de începerea Noului An Evreiesc, cunoscut sub numele de Rosh Hashanah, relatează France 24.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Carantina națională din Israel intră în vigoare la ora 14. Oamenii se vor putea deplasa doar pe o rază de un kilometru față de casă. Școlile, restaurante și mallurile se închid, iar adunările mai mari de 20 de oameni vor fi interzise.

Se va întinde pe o perioadă în care oamenii vor rata și alte sărbători evreiești, mai exact Yom Kippur și Sukkot.

Însă prim-ministrul care a anunțat noile măsuri săptămâna trecută spune că ,,nu a avut de ales”. Națiunea de aproximativ 9 milioane oameni, care a înregistrat în jur de 172.000 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 și 1.163 decese, se află pe locul 2 în lume la rata de infectare.

„Mulți experți au afirmat că nu prea avem de ales și trebuie să luăm măsuri și mai drastice. Asta fac majoritatea țărilor și estimez că, până la urmă, toate țările vor avea de luat această decizie dificilă cu care ne confruntăm noi în prezent. Nici alții nu vor avea de ales” a declarat Benjamin Netanyahu.

Autoritățile din Israel au ajuns la concluzia că s-au grăbit la începutul pandemiei cu relaxarea măsurilor, de aceea se află acum în acest punct.