Svetlana Tihanovskaia a părăsit Belarusul pentru siguranţa sa şi a copiilor. „Nimeni nu merită ceea ce se întâmplă acum”

Sursă foto: Profimedia
  • Svetlana Tihanovskaia a părăsit Belarusul, după ce a depus o plângere oficială cu privire la rezultatul alegerilor
  • Contracandidata lui Lukashenko spune că unii o vor judeca pentru decizia luată, dar a făcut-o pentru siguranţa sa şi a copiilor săi
  • Ea îi îndeamnă pe protestatari să aibă grijă de ei
  • Protestele din Belarus sunt foarte violente, iar o persoană chiar a decedat

Svetlana Tihanovskaia a postat un videoclip, din Vilnius, în care anunţă că a părăsit Belarusul pentru siguranţa sa şi a copiilor, deşi a fost o decizie foarte dificilă. Contracandidata lui Lukashenko spune că deşi campania a întărit-o, probabil a rămas o femeie slabă, ca la început. Ea îi sfătuieşte pe oameni să aibă grijă de ei. Protestele în urma rezultatelor alegerilor au devenit foarte violente, mulţi protestatari au fost răniţi şi chiar a avut loc şi un deces în rândul lor.

„Cred că am rămas acea femeie slabă, care eram de la început. Să ferească Dumnezeu să se afle cineva în faţa unei asemenea alegeri în care am ajuns eu. Oameni, aveţi grijă de siguranţa voastră. Nicio viaţă nu merită ceea ce se întâmplă acum. Copiii sunt cei mai importanţi în viaţa noastră”, a declarat Svetlana Tihanovskaia, candidatul opoziţiei în Belarus.