• Svetlana Tikhanovskaya se întâlneşte cu Angela Merkel, pentru a-i cere ajutorul
  • Svetlana vrea ca Merkel să fie mediator în negocierile cu autorităţile din Belarus
  • Belaruşii protestează împotriva lui Lukaşenko, încă de pe 9 august

Svetlana Tikhanovskaya, liderul Opoziţiei din Belarus, se întâlneşte cu Angela Merkel, în Berlin, pentru a discuta despre situaţia tensionată din Belarus. Tikhanovskaya a găsit un sprijin în Germania, despre care spune că e „una dintre cele mai puternice ţări din lume”.

Ea vrea ca liderii germani să îi ajute pe belaruşi să pună presiune pe autorităţi, pentru că doar aşa se poate ajunge la un dialog, cred belaruşii. Tikhanovskaya o va întreba pe Merkel dacă poate fi mediator în discuţiile dintre liderii protestelor şi reprezentanţii Guvernului lui Lukaşenko.

Svetlana se află, încă, în Lituania, unde a plecat după ce au început tensiunile, în urma alegerilor. Ea a ajuns, ieri, în Berlin, şi a ţinut un discurs de mulţumire, sub poarta Brandenburg, pentru susţinătprii din Germania.

Recomandări

METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?

„Mulţumită vouă şi diasporei bieloruse din alte ţări, guvernele ne aud vocile, gemetele persoanelor bătute în Okrestina (n.r.: centrul de detenţie din Belarus), care luptă acum pentru drepturile lor: de a vorbi, de a sta în picioare, de a aplauda şi de a alege preşedintele”, a spus Svetlana Tikhanovskaya.

Peste 100.000 de oameni au protestat pe străzile Belarusului, duminică, împotriva lui Alexandr Lukaşenko. Încă de pe 9 august, cetăţenii ies în stradă şi cer demisia preşedintelui reales.