• Justin Trudeau a făcut o pauză îndelungată în momentul când a trebuit să dea un răspuns cu privier la acțiunile lui Donald Trump
  • Premierul Canadei pare că rămâne fără cuvinte pentru 21 de secunde
  • „Toți privim cu oroare și consternare ce se întâmplă în Statele Unite“, a spus el

Justin Trudeau a fost protagonistul unui moment epic când, pe podium, în timp ce ținea un discurs, a fost întrebat de un jurnalist cum comentează ultimele acțiuni și declarații ale lui Donald Trump, privind protestele din SUA.

Reacția prim-ministrului Canadei te-ar putea amuza. El a ezitat să dea un răspuns direct, așa că a făcut o pauză luuungă înainte de a-și spune părerea.

Uite ce l-a întrebat jurnalistul: „Ați fost reticent în a comenta cuvintele și acțiunile președintelui american, dar Donald Trump acum cere intervenția armatei împotriva protestatarilor. Am văzut ieri protestatari atacați cu gaze lacrimogene. Aș vrea să vă întreb ce credeți despre acest lucru, și dacă nu vreți să comentați, ce mesaj credeți că trimiteți astfel“.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

După asta, premierul a făcut o pauză de 21 de secunde, străduindu-se probabil să spună cuvintele potrivite, după care a avut următorul răspuns: „Toți privim cu oroare și consternare ce se întâmplă în Statele Unite. Este o vreme în care trebuie să unim oamenii, dar și în care să ascultăm. Trebuie să învățăm ce este nedreptatea, în ciuda progresului de-a lungul anilor și deceniilor. Însă este și o perioadă în care noi, canadienii, să recunoaștem că și noi avem provocările noastre. Pentru canadienii de culoare și victimele rasismului discriminarea este o realitate a vieții de zi cu zi. Există discriminare sistemică în Canada, ceea ce înseamnă că sistemele noastre tratează canadienii de culoare, pe cei care sunt supuși rasismului, în mod diferit față de ceilalți. Este ceva ce mulți dintre noi nu vedem, dar este ceva trăit de canadienii supuși rasismului“.