• Taifunul Hinnamnor a trecut marți pe lângă țara din estul Asiei, avariind proprietăți, inundând drumuri, declanșând alunecări de teren.
  • Taifunul super puternic a trecut prin partea de sud a țării.
  • Cel puțin 10 persoane au murit în urma taifunului Hinnamnor.

Alte șapte persoane au murit din cauza inundațiilor provocate de super taifunul Hinnamnor în orașul sud-coreean Pohang din sud-estul țării, a anunțat miercuri presa locală. Până în prezent, zece persoane au murit, în timp ce alte două sunt date dispărute de luni, când taifunul Hinnamnor a lovit națiunea din Asia de Est, potrivit agenției de știri Yonhap.

Autoritățile au scos nouă persoane dintr-un complex subteran inundat, dintre care șapte în stare de stop cardiac și declarate ulterior decedate, în timp ce alte două au fost salvate în viață în Pohang, un oraș portuar din provincia Gyeongsang de Nord, potrivit raportului.

Potrivit Administrației meteorologice din Coreea, taifunul Hinnamnor a fost unul dintre taifunurile devastatoare care au lovit țara, provocând strămutarea a mii de persoane și perturbând zborurile și afacerile.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Taifunul super puternic a trecut prin partea de sud a țării marți dimineață, deteriorând proprietăți, inundând drumuri și declanșând alunecări de teren în Pohang și alte zone de coastă, potrivit raportului.

Cel puțin 10 persoane au murit în urma taifunului Hinnamnor, care a măturat luni și marți coastele sudice și estice ale Coreei de Sud, provocând valuri uriașe, vânturi puternice și ploi torențiale.