• Manualul Taiwanului detaliază modurile în care se pot găsi adăposturi, apă şi alimente prin aplicaţii pentru smartphone.
  • Acesta este inspirat din ghiduri similare emise de Suedia şi de Japonia.
  • Taiwan a ridicat semnificativ nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina.

Din cauza presiunilor pe care China la exercită asupra insulei Taiwan, aceasta a început să se pregătească pentru un posibil conflict. China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său, intensificând, în ultimii doi ani, activităţile militare din apropiere, pentru a spori presiunea asupra insulei.

Manualul Taiwanului detaliază modurile în care se pot găsi adăposturi, apă şi alimente prin aplicaţii pentru smartphone, prezentând, totodată, o serie de sfaturi pentru pregătirea şi utilizarea surselor de prim ajutor, conform Mediafax.

„(Noi) oferim informaţii despre modul în care cetăţenii ar trebui să reacţioneze în cazul unei crize militare, a declarat Liu Tai-yi, un oficial al unităţii de mobilizare totală pentru apărare a ministerului, într-o conferinţă de presă online.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tai-yi a declarat că manualul, inspirat din ghiduri similare emise de Suedia şi de Japonia, va fi actualizat în continuare cu noi informaţii, cum ar fi locurile unde se găsesc adăposturi, spitale şi magazine pentru nevoile zilnice.

Taiwan nu a raportat niciun indiciu cu privire la iminenţa unei invazii a Chinei

Manualul foloseşte benzi desenate şi imagini care prezintă tehnici de supravieţuire necesare în cazul unui atac militar. Taiwanul nu a raportat niciun indiciu cu privire la iminenţa unei invazii a Chinei, dar a ridicat semnificativ nivelul de alertă de la începutul războiului din Ucraina, pe care Moscova îl cataloghează drept o „operaţiune militară specială”.

Preşedintele Tsai Ing-wen a promis, în repetate rânduri, că va apăra insula, având sub supraveghere un program amplu de modernizare pentru a spori capacitatea forţelor sale militare.

Pe lângă planurile dezvăluite anul trecut de reformare a pregătirii forţelor de rezervă, guvernul urmăreşte să prelungească serviciul militar obligatoriu peste patru luni.