• Ministerul Apărării din Taiwan spune că forțele aeriene au fost mobilizate pentru a avertiza 27 de avioane de luptă chinezești.
  • Incursiunea în zona de apărare aeriană a Taiwanului a inclus 18 avioane de luptă, 5 bombardiere cu capacitate nucleară și un avion de realimentare.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat duminică că forțele aeriene ale insulei au mobilizat avioane de luptă pentru a avertiza 27 de avioane chinezești care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ), în timp ce sistemele de rachete au fost desfășurate în scopuri de monitorizare, scrie dw.com.

ADIZ a Taiwanului nu este același lucru cu spațiul său aerian teritorial, ci este un spațiu aerian autodeclarat care este monitorizat în scopuri de securitate națională.

Cea mai recentă intensificare a tensiunilor vine după ce o delegație a Congresului SUA a vizitat insula, a doua din această lună în sprijinul Taiwanului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

China a promis să recupereze Taiwanul prin forță, dacă este necesar.
Taiwanul se plânge de luni de zile de incursiuni ale forțelor aeriene chineze în ADIZ, de obicei în partea de sud-vest, în apropierea Insulelor Pratas, pe care le controlează.