• Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat duminică că Taiwanul nu face parte din Statele Unite, ci din teritoriul chinez.
  • Statele Unite s-au angajat în ,,sofisme” cu privire la chestiunea Taiwanului, iar acțiunile Chinei cu privire la Taiwan au fost corecte, a declarat Wang.
  • ,,Statele Unite sunt obișnuite să creeze mai întâi o problemă, iar apoi să o folosească pentru a-și realiza propriile planuri strategice” , a conchis Wang.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat duminică că Taiwanul nu face parte din Statele Unite, ci din teritoriul chinez, în cea mai recentă invitație diplomatică împotriva politicii americane de la vizita în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, potrivit Baha.com.

Statele Unite s-au angajat în ,,sofisme” cu privire la chestiunea Taiwanului, iar acțiunile Chinei cu privire la Taiwan au fost corecte, adecvate și legale, precum și menite să protejeze suveranitatea sacră și integritatea teritorială a țării, a declarat Wang în timpul unei vizite în Bangladesh.

Washingtonul a făcut și alte mișcări greșite prin ,,tolerarea” separatiștilor care susțin mișcarea pentru ,,independența Taiwanului” și prin subminarea ,,în mod deliberat” a păcii în Strâmtoarea Taiwan, a subliniat cel mai înalt diplomat de la Beijing.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

,,Statele Unite sunt obișnuite să creeze mai întâi o problemă, iar apoi să o folosească pentru a-și realiza propriile planuri strategice. Există semne că Statele Unite încearcă să-și repete vechile trucuri în planificarea vizitei lui Pelosi și profită de ocazie pentru a-și spori desfășurarea militară în regiune„, a conchis Wang.