• Ofițerul britanic, în vârstă de 43 de ani are capacitatea de a-și aminti fizionomia oamenilor.
  • El a declarat că talentul său este „imposibil de explicat”.
  • Andy Pope a fost poreclit de către colegi, „omul-memorie”, pentru că a reușit să identifice chiar și suspecți care erau mascați.

Un ofițer de poliție, cu un talent remarcabil de a-și aminti fizionomiile, a identificat deja peste 2.000 de suspecți, relatează BBC.

Poliția West Midlands spune că Andy Pope își poate aminti fețele de ani de zile și chiar a reușit să identifice persoane căutate care își acoperiseră fața.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani a fost decorat de Poliția Britanică, în 2018, când a depășit pragul de 1.000 de reușite și își propune acum să ajungă la 2.500 până în 2022.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ofițerul Pope a declarat că talentul său este „imposibil de explicat”.

„E doar un instinct că este persoana respectivă și, din fericire, s-a dovedit a fi corect”, a spus ofițerul, poreclit „omul memorie” de către colegi.

„Deși a trecut un an cum nu a fost altul, am continuat, ca de obicei, cu aceeași pregătire, când intram in tură. M-am asigurat că sunt pe deplin la curent cu privire la imaginile oamenilor căutați de autorități și asta a dat roade.”

Ofițerul Pope lucrează în Birmingham și patrulează prin mijloacele de transport din West Midlands, petrecându-și cea mai mare parte a timpului în trenuri și autobuze.

Recordul său, pentru cei mai mulți suspecți identificați într-o singură zi, a fost de 17. Odată chiar a reușit să recunoască un bărbat ce se afla într-un restaurant, în timp ce el aștepta la semafor.

Andy Pope s-a alăturat Poliției în 2012 și este unul dintre cei doar 20 de membri ai Association of Super Recognisers, un organism care îi reprezintă pe cei cu capacități excelente de memorie și care dorește ca abilitatea să fie recunoscută ca o ramură a științei criminalistice.

De asemenea, a fost nominalizat la Premiile Amplifon Awards For Brave Britons 2020, pentru munca sa.