• Noul guvern afgan va depune jurământul la 11 septembrie, spun surse ale talibanilor.
  • 11 septembrie este data la care americanii vor comemora două decenii de la atacul terorist din New York.

Noul guvern al talibanilor ar putea fi inaugurat chiar pe 11 septembrie, exact data la americanii vor comemora 20 de ani de la atacurile teroriste care au avut loc la World Trade Center, potrivit The Telegraph.

Potrivit purtătorului de cuvânt al talibanilor, la inaugurarea guvernului au fost invitate să participe Rusia, China, Qatar, Turcia, Pakistan și Iran.

La 11 septembrie 2001, teroriștii din grupul terorist al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri în Statele Unite. Ei au prăbușit două dintre avioane în cele mai înalte clădiri din New York la acea vreme, Turnurile Gemene ale World Trade Center. Cel de-al treilea avion a fost proiectat în Pentagon, în Washington. Cel de-al patrulea se îndrepta, de asemenea, spre capitala SUA, dar s-a prăbușit lângă Shanksville, în Pennsylvania. Atacurile au provocat moartea a 2.997 de persoane.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

În urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, președintele american de atunci, George W. Bush, a anunțat începerea unei operațiuni militare în Afganistan, care urmărea înlăturarea talibanilor de la putere în această țară, distrugerea bazelor teroriste și capturarea liderilor Al-Qaeda. Până în decembrie 2001, regimul taliban a fost răsturnat.