• Tony Chung, în vârstă de 20 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de secesiune şi spălare de bani, dar a afirmat că nu îşi reproşează nimic.
  • Tony Chung a fost liderul unei asociaţii a studenţilor, Student Localism, care a militat pentru independenţa Hong Kong-ului.
  • Asociaţia studenţească a fost desfiinţată de autorităţile chineze în 2019, dar a continuat să funcţioneze clandestin, prin finanţare din străinătate, de aici acuzaţiile privind activităţi de spălare de bani.

Un militant prodemocraţie din provincia semiautonomă chineză Hong Kong a fost condamnat, marţi, la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru activităţi de „secesiune”, în virtutea noii legi privind siguranţa naţională, impusă de Administraţia de la Beijing, informează cotidianul Le Figaro.

Tony Chung, în vârstă de 20 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de secesiune şi spălare de bani, dar a afirmat că nu îşi reproşează nimic. Tony Chung a fost liderul unei asociaţii a studenţilor, Student Localism, care a militat pentru independenţa Hong Kong-ului. Asociaţia studenţească a fost desfiinţată de autorităţile chineze în 2019, dar a continuat să funcţioneze clandestin, prin finanţare din străinătate, de aici acuzaţiile privind activităţi de spălare de bani.

Procurorii au acuzat că militantul Tony Chung a difuzat mesaje în mediul online prin care a cerut „înlăturarea regimului colonial chinez” şi „construirea Republicii Hong Kong”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII