• Tinerii din Republica Moldova votează cu gândul la familiile rămase acasă.
  • Zeci de moldoveni s-au așezat la coadă, în Craiova, să voteze pentru un viitor mai bun.
  • Nicu Certan: „Am votat cu gândul că voi putea, într-o zi, să revin în țară“.

De la sute de kilometri depărtare de casă, tinerii din Republica Moldova, care au plecat din țară ca să studieze în România, votează cu gândul la familiile rămase acasă. În Craiova, sunt așteptați aproximativ 300 de cetățeni cu drept de vot.

Nicu Certan este unul dintre ei. Locuiește de 8 ani în România și studiază Drept Privat și Automatică, la Universitatea din Craiova. S-a grăbit să voteze, cu speranța că, după aceste alegeri, în Republica Moldova va avea condițiile pentru care a plecat de la el din țară.

Am votat, în primul rând, pentru un viitor mai bun, cum o spune toată lumea. Dar am votat cu gândul că voi putea, într-o zi, să revin în țară, cu mândria că sunt din Republica Moldova, și am siguranța că voi reuși să duc un trai mai bun și chiar să-mi întemeiez și o familie“, spune Nicu Certan, alegător.

La fel ca el, alți zeci de moldoveni s-au așezat la coadă, în Craiova, să voteze pentru un viitor mai bun.

“Sunt în România de 4 ani și, de fiecare dată, la orice alegeri,am venit să votez, că e important. Toate rudele, părinții sunt acolo și pentru mine e important ca să fie și acolo bine, nu neapărat doar aici”, spune un alt alegător.

„Doresc o Moldovă mai prosperă, ca să putem să locuim toți în țara noastră natală, ca locuitorii țării noastre să nu plece peste hotare ca să-și caute un loc de muncă, ca să-și rezolve problemele familiale“, mărturisește altcineva.

“Îmi doresc să mă pot întoarce acasă pe un drum mai bun și-mi doresc, desigur, salarii mai bune, mai mari, și îmi doresc ca, corupția să nu mai fie la un nivel atât de înalt cum este acum”, a mărturisit un alt alegător.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE