• Marlene Engelhorn, în vârstă de 29 de ani, va moșteni o avere de zeci de milioane de euro.
  • Tânăra vrea să doneze 90% din avere pentru că „este vorba despre noroc la loteria nașterii și pură coincidență”.
  • Marlene Engelhorn consideră că nu făcut nimic pentru suma pe care o va moșteni, iar banii trebuie să ajungă în locul din care provin, adică în societate.

O tânără de 29 de ani din Austria va moșteni o avere de zeci de milioane de euro, însă vrea să doneze 90% din sumă, relatează publicația germană DerStandard.

Tânăra spune într-un interviu pentru publicația germană că este pur și simplu noroc, iar viața pe care o are în prezent o mulțumește. Prin urmare, 90% din avere va fi donată.

„Cred că nu este vorba despre voință aici, ci despre corectitudine. Nu am făcut nimic să merit această moștenire. Este vorba despre noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Averea provine de la societate și în societate ar trebui să se întoarcă”, a mărturisit Marlene Engelhorn, tânăra de 29 de ani.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„În momentul în care am fost anunțată de averea pe care o voi moșteni, am observat că nu simțeam atât de multă fericire. M-am gândit că nu este în regulă și trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la acest lucru pentru că bogăția individuală este strâns legată de sărăcia colectivă”, a adăugat tânăra.

Cine este Marlene Engelhorn, tânăra de 29 de ani care vrea să doneze 90% dintr-o avere de zeci de milioane de euro

Marlene Engelhorn este nepoata lui Traudl Engelhorn-Vechiatto. Bătrâna în vârstă de 94 de ani este văduva unui miliardar din Viena, Peter Engelhorn. Averea lui Peter Engelhorn a fost estimată de Forbes a 4.2 miliarde de dolari.

Bunicul lui Marlene a murit în 1991 și a fost strănepotul fondatorului BASF.