Tanczos Barna: Nu există alternativă la Coaliție

Tanczos Barna Sursa foto: Mediafax Foto
  • Tanczos Barna, vrea continuitatea coaliției de guvernare.
  • Ministrul Mediului le cere colegilor săi din Guvern să nu rupă coaliția.
  • Ministrul este de părere că altă „alternativă la această coaliție nu există”.

Tanczos Barna, actualul ministru al Mediului din partea UDMR, vrea continuitatea coaliției de guvernare și face apel la calm. De asemenea, le cere colegilor săi din Guvern să nu rupă coaliția, pentru că nu există, în prezent, o alternativă. „Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea”, spune, joi, Tanczos Barna.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, care este poziţia UDMR în scandalul din Guvern, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că Uniunea a făcut de mai multe ori apel la calm şi stabilitate.

„Am făcut de mai multe ori apel la responsabilitate şi la calm. Situaţia de ieri (miercuri – n.r.) este una într-adevăr tensionată. UDMR a cerut de mai multe ori ca acest program, <Anghel Saligny>, să fie analizat cu prioritate, să avem avizarea acestui act normativ în cel mai scurt timp posibil pentru că suntem convinşi de faptul că România are nevoie de acest program de dezvoltare, care vine şi, din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, de exemplu, rezolvă o problemă uriaşă: infringementul pe gospodărirea apei menajere”, a spus Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a spus că UDMR a luat act de solicitarea premierului Florin Cîţu de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei Stelian Ion, ca fiind un atribut al primului ministru.

„Am luat act de această solicitare. Este atributul primului ministru. Dânsul are posibilitatea şi cu mine, şi cu alții, să ia, la un moment dat, o asemenea decizie. Sper că noaptea va fi un sfetnic bun pentru toată lumea, sper ca mâine (vineri – n.r.), ședința de Guvern și ședința de coaliție să ne ducă către poziții mai apropiate, către un compromis şi către o soluție prin care această coaliție să meargă mai departe”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta este de părere că „alternativă la această coaliție nu există”.