Țara care a anunţat oficial că este lovită de „al doilea val“ al epidemiei de Covid-19

Țara care a anunţat oficial că este lovită de „al doilea val“ al epidemiei de Covid-19 Sursă foto: Profimedia
  • Autorităţile medicale din Coreea de Sud au spus pentru prima dată că se află în mijlocul unui „al doilea val” de infecţii cu noul coronavirus
  • Acesta se manifestă prin focare mici, dar persistente în jurul Seulului.
  • Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din Coreea, KCDC, a spus anterior că primul val al Coreei de Sud nu s-a încheiat niciodată cu adevărat.

Luni, directorul KCDC, Jeong Eun-kyeong, a spus că a devenit clar că un weekend de la începutul lunii mai a reprezentat începutul unui nou val de infecţii concentrat în zona dens populată a capitalei Seul, care anterior a văzut doar câteva cazuri, scrie Reuters.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie“, a spus Jeong în cadrul unui briefing. „Acum vedem al doilea val declanşat de vacanţa din mai“, a adăugat acesta.

Coreea de Sud a dus o campanie intensivă de urmărire şi testare care a redus numerele la sfârşitul lunii aprilie. Însă, la scurt timp după ce ţara a anunţat că va reduce măsurile de distanţare socială au apărut noi cazuri, determinate în parte de infecţii în rândul tinerilor care au vizitat mai multe cluburi de noapte şi baruri din Seul într-un weekend de la începutul lui mai.

Primarul din Seoul Park Won-soon a spus într-un briefing că, deşi numerele zilnice par a fi la nivel gestionabil, dacă ratele recente de infecţie continuă oraşul ar putea vedea în curând sute de cazuri pe zi.

Coreea de Sud are un total de 12.438 de cazuri, cu 280 de decese.