• Tonga a înregistrat vineri primul său caz de Covid, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.
  • Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puținele națiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parțial datorită faptului că și-a închis granițele pentru aproape toți călătorii.
  • Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al țării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face față.

Tonga a înregistrat astăzi primul său caz de Covid, după ce un pasager de avion din Noua Zeelandă a fost testat pozitiv la sosire pentru virus.

Insula din Oceanul Pacific a fost una dintre puținele națiuni care au scăpat de impactul pandemiei, parțial datorită faptului că și-a închis granițele pentru aproape toți călătorii.

Au existat temeri că, dacă virusul s-ar fi instalat vreodată în Tonga, sistemul de sănătate al țării, care dispune de resurse insuficiente, nu ar putea face față.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Fiji, insula vecină cu Tonga, a reușit să evite apariția unor focare semnificative de Covid până în luna aprilie a acestui an.

Varianta Delta a făcut ravagii în lanțul insular, infectând peste 50.000 de persoane și ucigând aproape 700.

Acum există temeri că același lucru s-ar putea întâmpla și în Tonga, iar oficialii decid acum ce măsuri să ia pentru a opri orice posibilă răspândire.