• Căderea rapidă a guvernului afgan a stârnit dezbateri aprinse în Taiwan.
  • Ministrul de Externe din Taiwan: „China visează să imite talibanii”
  • Taiwanul s-a plâns de intensificarea presiunilor diplomatice şi militare chineze în ultimele luni.

Ministrul de Externe al Taiwanului a acuzat China că vrea să „imite” talibanii, spunând că insula pe care Beijingul pretinde că este teritoriu chinez nu doreşte să fie supusă comunismului sau crimelor împotriva umanităţii.

Căderea rapidă a guvernului afgan a stârnit dezbateri aprinse în Taiwan cu privire la posibilitatea de a suferi aceeaşi soartă ca Afganistanul, după o posibilă invazie chineză, potrivit Reuters.

Scriind pe Twitter ca răspuns la Departamentul de Stat al SUA, făcând un apel către China să înceteze presiunea asupra insulei, ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu, şi-a exprimat mulţumirea faţă de Statele Unite pentru susţinerea dorinţelor şi intereselor poporului din Taiwan.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„China visează să imite talibanii, dar permiteţi-mi să fiu direct: avem voinţa şi mijloacele de a ne apăra”, a spus ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu.

China a încercat să construiască legături cu talibanii, în ciuda propriilor îngrijorări cu privire la posibilul efect pe care l-ar putea avea extremiştii islamişti care operează în Xinjiang din China asupra Beijingului.

Taiwanul s-a plâns de intensificarea presiunilor diplomatice şi militare chineze în ultimele luni, inclusiv forţele aeriene repetate şi exerciţiile marinei în apropierea insulei care au provocat îngrijorare în Washington şi alte capitale occidentale.