• Bhutan ar putea să-și vaccineze întreaga populație adultă cu prima doză în decurs de o săptămână.
  • Aproape 40% din populația eligibilă, estimată la 533.558, a fost vaccinată până în a doua zi a campaniei de vaccinare.
  • Bhutan a raportat 873 de cazuri de Covid-19 și un deces de la începutul pandemiei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Ministrul sănătății din Bhutan, Asia de Sud, a anunțat că țara își va vaccina întreaga populație adultă în decurs de o săptămână de la lansarea campaniei de imunizare, scrie Independent.co.uk.

Primul ministru al țării, Lotay Tshering, a declarat că țara își propune să devină una dintre primele state din lume care administrează prima doză tuturor persoanelor eligibile.

În urma unei actualizări a datelor guvernului, 423.114 persoane au fost vaccinate începând de joi. Aproape 40% din populația eligibilă, estimată la 533.558, a fost vaccinată până în a doua zi a campaniei de vaccinare, care a început pe 27 martie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

 „A scos la iveală un plan național de pregătire și răspuns pentru focarul de coronavirus. Restricțiile de călătorie, carantina și alte măsuri conexe au arătat răspunsul rapid al țării la situația de urgență”, spune un profesor de la Universitatea Jawaharlal Nehru, făcând referire la premierul țării.

Bhutan a raportat 873 de cazuri de Covid-19 și un deces de la începutul pandemiei, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Bhutan a primit din partea Indiei, primul lot de vaccinuri Covishield, dezvoltat de AstraZeneca-Oxford și fabricat de Serum Institute of India, în ianuarie.

Primul ministru și familia sa s-au vaccinat în prima zi de campanie. Miniștrii cabinetului și alți reprezentanți ai Parlamentului au fost, de asemenea, vaccinați.