• Norvegia va redeschide societatea sâmbătă, a anunțat guvernul de la Oslo, punând capăt restricțiilor care au limitat interacțiunile sociale și au împiedicat multe companii să-și desfășoare activitatea.
  • Restricțiile se vor încheia sâmbătă la 16:00, a declarat premierul Erna Solberg într-o conferință de presă.
  • Municipalitățile locale vor putea să introducă unele măsuri acolo unde este necesar.

Sâmbătă, începând cu ora 16:00, pe 25 septembrie, toate restricțiile naționale se vor încheia în Norvegia. Anunțul a fost făcut de premierul Erna Solberg la o conferință de presă din 24 septembrie.

Totuși, aceasta sfătuiește să se păstreze în continuare cel puțin un metru distanță față de alții, în limita de capacitate pentru locurile publice și private și restricții privind orele de deschidere pentru baruri și restaurante. „Versiunea scurtă este că acum putem trăi la fel de normal”, a spus premierul Erna Solberg.

Municipalitățile locale pot decide în continuare să păstreze și / sau să introducă măsuri acolo unde este necesar, cum ar fi purtarea măștilor în transportul public sau alte recomandări privind distanțarea socială.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Ultimele restricții privind călătoriile, frontierele și carantina

Toți rezidenții din țările UE / SEE / Schenghen și din Regatul Unit vor putea intra în Norvegia indiferent de motiv începând cu 25 septembrie. Acest lucru se aplică și rezidenților așa-numitelor „țări violet”.

Țările violet sunt cele din afara UE / SEE considerate a avea un nivel satisfăcător de scăzut de infecție. În prezent, această listă este formată din Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore și Taiwan, dar nu și Canada sau Statele Unite. Bineînțeles, regulile anterioare care permit vizitele membrilor apropiați ai familiei rămân în vigoare.

Cu toate acestea, perioada de carantină va rămâne în vigoare pentru călătorii care sosesc din țări din zona roșie, deși perioada de carantină poate fi petrecută într-o casă privată. Călătorii complet vaccinați care pot dovedi digital vaccinarea utilizând certificatul digital al UE sunt scutiți.

Guvernul a anunțat, de asemenea, următoarele faze ale redeschiderii frontierei.

Starea de vaccinare a Norvegiei în prezent

Până în prezent au fost livrate în Norvegia aproximativ 7,73 milioane de doze. Programul de vaccinare se accelerează în sfârșit în luna august, după achiziționarea unei cantități mari de vaccinuri din alte părți din Europa.

În Norvegia, sunt utilizate atât vaccinurile Pfizer, cât și Moderna.Începând cu 23 septembrie, 7,69 milioane de doze de vaccin în Norvegia au fost administrate. 76,17% din populație a primit cel puțin o doză, 66,54% fiind acum complet vaccinați.

Sursa: Lifeinnorway.net