• Danemarca elimină masca de protecție, de luni
  • Ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, a cerut statelor federale să revizuiască obligativitatea de a purta mască
  • Și în Germania se cere ridicarea obligativității de a purta mască, având în vedere cifrele raportate

După ce rata de infectare a scăzut semnificativ, ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, a cerut statelor federale să revizuiască obligativitatea de a purta mască.

Acest lucru se aplică și școlilor, deoarece elevii sunt deosebit de afectați de cerința purtării de mască“, spune ministrul german.

Astfel, Danemarca a decis ca de luni, 14 iunie 2021, să fie eliminată obligativitatea purtării măștii de protecție pentru aproape toate domeniile vieții publice. Singura excepție este transportul public, dar doar acolo unde nu se stă pe scaun.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cerința de a purta mască de protecție va fi anulată complet de la 1 octombrie, scrie thelocal.dk.

Totodată, s-a decis să se prelungească programul barurilor și restaurantelor din această vineri, de la ora 23.00 până la miezul nopții, ora de închidere fiind majorată până la ora 02.00 începând cu 15 iulie.

Și în Germania rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă, ajungând la 1.500 cazuri noi și 18 decese înregistrate în 24 de ore, iar vicepreședintele Bundestag-ului, Wolfgang Kubicki, cere ridicarea obligativității de a purta mască, având în vedere cifrele raportate.