• Tinerii care doresc să schimbe genul trebuie să fie sprijiniți și ascultați.
  • Normele nou implementate au fost descrise ca fiind „șocante”.
  • Școlilor li s-a spus să aibă în programa școlară cărți despre transsexuali.

Copiii cu vârsta de doar patru ani vor putea să își schimbe genul la școală fără consimțământul părinților, conform unor directive introduse în Scoția, relatează The Telegraph.

Orice elev care decide că dorește să schimbe genul trebuie să fie sprijinit și ascultat în școală, în conformitate cu recomandările guvernului scoțian.

Ghidul se aplică în școlile primare, unde cei mai mici copii au doar patru sau cinci ani, deoarece „recunoașterea și dezvoltarea identității de gen pot avea loc la o vârstă fragedă”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, le spune profesorilor să nu pună întrebări unui copil care spune că vrea să facă tranziția pentru a trăi ca băiat sau ca fată, ci să îi întrebe de noul nume și de noile pronume.

Școlilor primare și secundare li s-a cerut, de asemenea, să introducă în programă cărți care prezintă persoane transgender, să le permită elevilor să aleagă ce vestiar sau toaletă să folosească și să ia în considerare introducerea unei uniforme neutre din punct de vedere al genului.

Dar recomandările au fost catalogate drept „șocante” și au condus la îngrijorări legate de faptul că copiilor li se permite să ia decizii care le schimbă viața la o vârstă prea fragedă.

Documentul de ghidare precizează, de asemenea, că nicio lege scoțiană nu obligă persoanele să folosească toaletele care corespund sexului care le-a fost atribuit la naștere.