• Canada plăniește să nu mai accepte mașinile și camioanele noi pe benzină.
  • Canada și SUA colaborează strâns în privința acestui aspect.
  • Guvernul canadian a anunțat că va crește considerabil prețul la carbon.

Canada dorește creeze legături de mediu mai profunde cu Statele Unite, în urma cărora în America de Nord să fie interzise vânzarea de autoturisme și camioane noi pe benzină, a declarat, joi, un membru al cabinetului, potrivit Reuters. Ministrul Mediului, Jonathan Wilkinson, a declarat că Ottawa și noua administrație a președintelui ales, Joe Biden, au fost de acord că vehiculele cu zero emisii trebuie să fie implementate mai repede.

Canada va discuta cu Statele Unite cum să realizeze acest lucru și, de asemenea, să îmbunătățească performanța generală a sectorului transporturilor, care reprezintă 26% din emisiile canadiene, a mai spus ministrul Mediului.

Canada vrea să atingă zero emisii nete până în 2050

„Discuțiile cu Washingtonul ar putea acoperi „ceea ce au făcut țările europene, Quebec și British Columbia, adică să stabilească o dată la care nu vor mai permite vânzarea motoarelor cu ardere internă”, a precizat Jonathan Wilkinson. „Cred că putem veni împreună cu mecanisme care să ajute ambele țări să facă progrese în ceea ce privește schimbările climatice”, a completat oficialul canadian.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Canada, care și-a ratat toate obiectivele de gaze cu efect de seră, promite să atingă zero emisii nete până în 2050. Guvernul canadian a transmis, în urmă cu o săptămână, că va crește prețul la carbon, de la 30 de dolari canadieni pe tonă acum, până la 170 dolari canadieni, în 2030.

California și Quebec spun că vor interzice vânzarea de autoturisme și camioane noi pe benzină începând cu 2035. La începutul acestui an, Joe Biden a anunțat un plan climatic care ar oferi stimulente producătorilor pentru a produce vehicule electrice cu emisii zero.