• Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, profesorul Nachman Ash, spune că cetățenii vor trebui să primească o a patra doză a vaccinului anti-Covid-19 cândva în viitor, pe măsură ce nivelurile de anticorpi scad.
  • „Este o chestiune de timp, întrebarea este cât timp. Dacă protecția durează un an, am fi încântați… În orice caz, probabil că nu va dura mulți ani și va trebui să continuăm să ne vaccinăm din când în când. Sper să fie un an sau mai mult”, a spus el, potrivit YnetNews.

Ministerul Sănătății din Israel a raportat în weekend că valoarea R a coronavirusului din țară – care indică câți oameni, în medie, infectează un singur purtător de virus – a depășit 1 pentru prima dată după câteva luni.

Numărul de reproducere a virusului, sau valoarea R, a ajuns la 1,02, ceea ce indică faptul că pandemia ar putea reveni în Israel după săptămâni de declin constant.

Prof. Ash spune că țara ar putea fi nevoită să reintroducă unele restricții care au fost ridicate recent, pe fondul reapariției alarmante a cazurilor de coronavirus. Însă nu există niciun motiv de panică, menționează el.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Tratamente anti-Covid

Premierul Naftali Bennett a declarat duminică că guvernul său nu intenționează să reimpună măsuri anti-Covid pe timpul iernii. Cele mai multe cazuri noi sunt raportate în rândul copiilor care nu sunt încă eligibili să se vaccineze împotriva agentului patogen, ceea ce arată că „Israelul se poate confrunta cu un mini-val centrat în jurul copiilor”.

Prim-ministrul a mai spus că Israelul lucrează pentru a procura tratamente anti-Covid-19, cum ar fi pastilele antivirale de la Merck sau Pfizer, dar a menționat că preferă să prevină boala decât să o trateze.

Israelul a devenit prima țară din lume care a oferit cetățenilor săi o a treia dozăa vaccinului anti-Covid-19, în august, în ciuda faptului că la acea vreme se lăuda cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.