• Epidemia Covid-19 a dus la o penurie de clovni în Irlanda de Nord.
  • Mulți dintre artiști s-au retras în țările de origine după apariția pandemiei COVID-19.
  • Pentru a fi clovn, trebuie să fii „foarte, foarte flexibil”.

„Să fii clovn înseamnă mult mai mult decât să-ți pui un nas mare și roșu și o pereche de pantaloni largi.” Aceasta este opinia lui David Duffy, coproprietar al Duffy’s Circus, care recrutează clovni din Irlanda de Nord, anunță BBC.

Potrivit domnului Duffy, epidemia Covid-19 a dus la o penurie de performeri, deoarece mulți dintre ei au plecat în țările lor de origine atunci când a fost pusă în aplicare prima închidere la începutul anului 2020.

Pe de altă parte, ce înseamnă să fii un clovn bun?

„Cineva care este dispus să se facă vulnerabil”, afirmă Noeleen Fries Neumann, supranumită profesional Silly Tilly.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Nu tuturor le place să se râdă de cineva, dar pentru cineva care este clovn, cel mai mare coșmar ar fi să nu se râdă de tine”, spunea doamna Fries Neumann la emisiunea Good Morning Ulster de la BBC.

„Trebuie să fii capabil să râzi de tine însuți, nu e vorba de a râde de alți oameni.”

Fries Neumann și soțul ei, Henrik, care este, de asemenea, un clovn cunoscut sub numele de Jarl, au construit un cort de circ uriaș în curtea lor în timpul închiderii, astfel încât să poată continua să repete și să joace.

Cei doi s-au cunoscut la un festival internațional de clovni și s-au căsătorit în 2017 cu o temă cu clovni.

Pe de altă parte, pentru Duffy, închiderea a fost dificilă, iar circul său a fost închis pentru mai mult de 500 de zile. În urma unor modificări, i se va permite în curând să efectueze din nou un turneu în Irlanda de Nord. Stipulațiile Covid-19 Însă, artiștii au reușit să își găsească de lucru în națiunile care s-au deschis mai rapid.

„Deoarece toate circurile din Europa și din Anglia au fost operaționale în ultimele șase luni, acest grup imens de artiști din UE sunt deja la lucru și până săptămâna trecută nu am reușit să obținem nici măcar vize pentru artiștii și animatorii din afara UE”, a spus Duffy. „De aceea, încercăm să ne apropiem de toți cei de acasă care simt că pot încerca”.

Trebuie să fie „foarte flexibil”

Duffy susține că, pentru a fi clovn, trebuie să fii „foarte, foarte flexibil” și capabil să gândești pe picioarele tale.

„Când intri în ringul de circ și ai între 700 și 800 de oameni care se uită la tine, indiferent de starea de spirit în care te afli, trebuie să luminezi acel ring de circ”, a declarat el.

„A fi clovn poate fi, de fapt, cel mai singuratic loc de muncă, pentru că ești acolo de unul singur și trebuie să fii capabil să-ți citești publicul, în doar câteva minute trebuie să reușești să stabilești o relație cu el, să interacționezi și să te hrănești cu el.”

Clovnii aspiranți vor susține o scurtă reprezentație la audițiile online ale domnului Duffy, pe care acesta le face pentru a aduna o nouă trupă de artiști.