• Personalul sanitar din Thailanda va primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19.
  • Majoritatea angajaților sanitari din Thailanda și a celor din prima linie au fost vaccinați cu serul chinezesc Sinovac.
  • Luni, Thailanda a raportat 8.656 noi cazuri de COVID-19.

Thailanda a decis să combine vaccinurile Sinovac și AstraZeneca pentru a crește protecția față de tulpina Delta, dominantă în multe state. Decizia vine după ce sute de lucrători medicali s-au infectat cu Covid-19, deși erau imunizați complet cu serul chinezesc de la Sinovac, transmite BBC.

„Măsură vizează îmbunătățirea protecției împotriva variantei Delta și construirea unui nivel ridicat de imunitate împotriva bolii”, a declarat ministrul Anutin Charnvirakul, referindu-se la varianta detectată pentru prima dată în Indonezia.

Așadar, personalul sanitar imunizat cu serul de la Sinovac va primi a treia doză de vaccin cu unul dintre cele produse de AstraZeneca sau Pfizer.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Duminică, ministerul Sănătății din Thailanda a spus că din peste 677.000 de cadre medicale care au fost complet vaccinate cu Sinovac, 618 s-au infectat în perioada aprilie-iulie. 

Potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, Sinovac are o rată de eficacitate de 65,9% împotriva Covid-19.

Ţara a înregistrat luni 8.656 noi cazuri de COVID-19 şi 80 de decese, ridicând bilanţul total la 345.000 de contagieri şi 2.791 de decese.