Țara care va combina vaccinurile, după ce sute de medici s-au infectat cu Covid-19, deși erau imunizați

Sursa foto: Profimedia
  • Personalul sanitar din Thailanda va primi a treia doză de vaccin anti-COVID-19.
  • Majoritatea angajaților sanitari din Thailanda și a celor din prima linie au fost vaccinați cu serul chinezesc Sinovac.
  • Luni, Thailanda a raportat 8.656 noi cazuri de COVID-19.

Thailanda a decis să combine vaccinurile Sinovac și AstraZeneca pentru a crește protecția față de tulpina Delta, dominantă în multe state. Decizia vine după ce sute de lucrători medicali s-au infectat cu Covid-19, deși erau imunizați complet cu serul chinezesc de la Sinovac, transmite BBC.

„Măsură vizează îmbunătățirea protecției împotriva variantei Delta și construirea unui nivel ridicat de imunitate împotriva bolii”, a declarat ministrul Anutin Charnvirakul, referindu-se la varianta detectată pentru prima dată în Indonezia.

Așadar, personalul sanitar imunizat cu serul de la Sinovac va primi a treia doză de vaccin cu unul dintre cele produse de AstraZeneca sau Pfizer.

Duminică, ministerul Sănătății din Thailanda a spus că din peste 677.000 de cadre medicale care au fost complet vaccinate cu Sinovac, 618 s-au infectat în perioada aprilie-iulie. 

Potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, Sinovac are o rată de eficacitate de 65,9% împotriva Covid-19.

Ţara a înregistrat luni 8.656 noi cazuri de COVID-19 şi 80 de decese, ridicând bilanţul total la 345.000 de contagieri şi 2.791 de decese.