• Portugalia începe vaccinarea cu cetățenii de peste 50 de ani, cu boli grave
  • 10% din populația Portugaliei va fi imunizată în faza 1, între ianuarie și aprilie
  • Antonio Costa: Tunelul prin care trecem este încă foarte lung și dureros

Și Portugalia a anunțat ieri strategia de vaccinare și este un pic diferită de ce am văzut în alte țări.

Portughezii vor începe imunizarea cu cetățenii cei mai vulnerabili – persoanele de peste 50 de ani cu boli cardiace și respiratorii care pot face forme grave de COVID-19. Vor urma apoi bătrânii din cămine și, după, cadrele medicale, forțele de ordine și armata. În total, un milion de oameni, adică 10% din populație.

Asta în faza întâi, care începe în ianuarie și durează până în aprilie, cel târziu. Portughezii nu vor să creeze infrastructură nouă deoarece sunt încrezători în cea existentă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Sistemul nostru de sănătate are o experiență de 40 de ani în implementarea planului național de vaccinare așa că recomandăm să folosim experiența cumulată, circuitele și procedurile existente în cele 1.200 de puncte de vaccinare din țară”, a spus Francisco Ramos, şeful campaniei de vaccinare.

Antonio Costa, premierul Portugaliei, spune care sunt cele patru principii fundamentale ale planului. Vaccinul va fi universal, opțional, gratuit și distribuit după criterii științifice.

„Tunelul prin care trecem este încă foarte lung și dureros. Vom cumpăra 22 de milioane de doze de vaccinuri, dar acestea nu vor veni toate în prima zi”, a spus Antonio Costa.