• Turcia și China folosesc vaccin din China
  • 3 regiuni din Italia intră în lockdown total
  • 13 persoane din Israel au făcut paralizie facială după vaccinul anti-Covid

China a adus COVID-ul, China vrea să rezolve și vaccinul. Deși Occidentul mizează pe vaccinurile BionTech Pfizer, Moderna și AstraZeneca, Turcia și Serbia se vaccinează cu marfă din China.

Turcia a vaccinat 700.000 de oameni cu Sinovac-ul chinezesc. Serbia a primit un avion cu un milion de doze de Sinopharm. Sârbii au folosit și Sputnik-ul rusesc.

Ca vaccinul să fie eficient, trebuie să fie populată 70% din populație. Momentan toată Uniunea Europeană e departe. Danemarca stă cel mai bine – cu 2.80% din populație vaccinată, urmată de Malta și Slovenia. România e pe 16. Codașele UE sunt Olanda – pentru că a început târziu, dar și Bulgaria – care ne amintește de vaccinurile depozitate in frigidere antice.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Italia e pe 4 în acest top, dar continuă să ia măsuri. Trei regiuni intră în carantină – printre ele mult încercata Lombardia, dar și Sicilia. Austria prelungește carantina până pe 8 februarie. E al treilea lockdown din Epoca Covid. 13 oameni au făcut paralizie facială după ce au fost vaccinați anti-Covid, scrie Jerusalem Post. Numărul poate fi de fapt mai mare, anunță ministrul Sănătății din Israel.