Țara europeană care a vaccinat cel mai mare procent al populației. România e abia pe locul 16

  • Turcia și China folosesc vaccin din China
  • 3 regiuni din Italia intră în lockdown total
  • 13 persoane din Israel au făcut paralizie facială după vaccinul anti-Covid

China a adus COVID-ul, China vrea să rezolve și vaccinul. Deși Occidentul mizează pe vaccinurile BionTech Pfizer, Moderna și AstraZeneca, Turcia și Serbia se vaccinează cu marfă din China.

Turcia a vaccinat 700.000 de oameni cu Sinovac-ul chinezesc. Serbia a primit un avion cu un milion de doze de Sinopharm. Sârbii au folosit și Sputnik-ul rusesc.

Ca vaccinul să fie eficient, trebuie să fie populată 70% din populație. Momentan toată Uniunea Europeană e departe. Danemarca stă cel mai bine – cu 2.80% din populație vaccinată, urmată de Malta și Slovenia. România e pe 16. Codașele UE sunt Olanda – pentru că a început târziu, dar și Bulgaria – care ne amintește de vaccinurile depozitate in frigidere antice.

Italia e pe 4 în acest top, dar continuă să ia măsuri. Trei regiuni intră în carantină – printre ele mult încercata Lombardia, dar și Sicilia. Austria prelungește carantina până pe 8 februarie. E al treilea lockdown din Epoca Covid. 13 oameni au făcut paralizie facială după ce au fost vaccinați anti-Covid, scrie Jerusalem Post. Numărul poate fi de fapt mai mare, anunță ministrul Sănătății din Israel.