• Persoanele fără adăpost din Marea Britanie vor primi gratuit ţigări electronice.
  • Studiul va evalua dacă țigările electronice îi ajută pe participanți să renunțe la fumat.
  • Proiectul are o valoare totală de 1,7 milioane de lire sterline.

Persoanele fără adăpost din Marea Britanie vor primi gratuit ţigări electronice într-un proiect de cercetare menit să-i ajute să renunțe la fumat, transmite BBC.

În cadrul studiului vor participa 32 de centre pentru persoane fără adăpost din cinci regiuni din Regatul Unit: Scoţia, Ţara Galilor, Londra, South East England şi East of England.

Aproximativ 70% dintre persoanele fără adăpost fumează tutun, arată cercetările.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Studiul va evalua dacă țigările electronice îi ajută pe participanți să renunțe la fumat și dacă le oferă cel mai bun raport calitate/preț.

″Ştim că aproximativ 70 de procente dintre persoanele fără adăpost fumează tutun – cu mult peste media din Marea Britanie, de 14,1 procente″⁣, a declarat prof. Caitlin Notley de la Facultatea de Medicină Norwich din cadrul University of East Anglia (UEA).

Proiectul de 1,7 milioane de lire sterline este finanțat de Institutul Naţional pentru Cercetare în domeniul Sănătăţii (NIHR) din Marea Britanie.

Seturile de ţigări electronice pentru începători, care costă aproximativ 25 de lire sterline, vor fi oferite gratuit persoanelor din jumătate dintre centrele participante.