• Un tribunal german declarat mahmureala o boală. Motiv pentru care ai dreptul la concediu medical.
  • Tribunalul regional superior din Frankfurt am Main se pronunță într-un caz de publicitate comercială aparent înșelătoare.
  • Judecătorii au concluzionat că termenul „boală” include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”.

Un tribunal german a decis că mahmureala este o boală, într-un verdict împotriva distribuitorului unui supliment alimentar comercializat ca „băutură pentru mahmureală”.

Povestea a început odată cu crearea a două produse noi de către o companie germană, o băutură și un supliment sub formă de baton, pe care aceasta a decis să le promoveze ca remedii pentru atenuarea simptomelor mahmurelii în urma petrecerilor. O asociație de protecție a consumatorilor a dat în judecată pentru publicitate înșelătoare, iar hotărârea (Az. 6 U 114/18) stabilește în final că „informațiile referitoare la un produs alimentar nu pot atribui vreo proprietate de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să dea impresia unei astfel de proprietăți”, o afirmație care recunoaște implicit mahmureala ca fiind o boală și care poate fi folosită de acum înainte de avocații muncii

Judecătorii au concluzionat că „boala” poate fi definită în sens larg în interesul protejării sănătății oamenilor, menționând că termenul include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”, potrivit unui comunicat al instanței.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Aceasta, au spus ei, include durerile de cap și alte simptome care sunt cauzate de consumul de alcool, „o substanța dăunătoare”.