• Numărul sinuciderilor în Japonia a crescut drastic.
  • Fenomenul este cauzat de restricțiile impuse de autorități, care au dus la o criză economică.
  • Numărul sinuciderilor este mai mare decât cel al deceselor de COVID-19 în Japonia.

Bilanțul sinuciderilor în octombrie a depășit numărul deceselor cauzate de coronavirus în cele zece luni de la debutul pandemiei, potrivit CNN. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea afectează oamenii la nivel global.

În Japonia, statisticile guvernamentale arată că mai mulți cetățeni și-au luat viața în octombrie decât Covid-19 pe parcursul întregului an până în prezent.

Numărul lunar de sinucideri japoneze a crescut la 2.153 în octombrie, potrivit Agenției Naționale de Poliție din Japonia. Numărul total al deceselor cauzate de virusul SARS-CoV-2 în Japonia, până în prezent, este de 2.074.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Sinuciderile în rândul femeilor a crescut drastic

Sinuciderile în rândul femeilor, care reprezintă o treime din total, au crescut cu peste 80%. În 2020, peste 17.000 de japonezi și-au luat viața, țara având circa 126 de milioane de locuitori.

Japonia se luptă demult cu una dintre cele mai mari rate de sinucidere din lume, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În 2016, „Țara Soarelui Răsare” a avut o rată a mortalității prin sinucidere de 18,5 la 100.000 de oameni.

Motivele pentru care niponii aleg să se sinucidă sunt multe, dar o mare legătură o au și restricțiile impuse de autorități, în încercarea de a combate pandemia de coronavirus.