• Nemții se pot vaccina în autobuz.
  • „Acum pot să mă relaxez, sunt foarte recunoscătoare și fericită că am terminat cu doar o doză de vaccin“, spune o femeie vaccinată în autobuz.
  • Peste 61% din populația din Germania este complet imunizată.

Nu a fost niciodată mai simplu să te vaccinezi. Începând de astăzi, în Germania, oricine se poate imuniza fără programare în orice mijloc de transport în comun, în săli de sport sau în lăcașuri de cult. Decizia a fost luată de cancelarul Angel Merkel, scrie dw.com.

Peste 61% din populația din Germania este complet imunizată. Chiar și așa, experții în sănătate spun că este nevoie de mai multă mobilizare. Pentru a combate varianta Delta a virusului, cel puțin 85% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 59 de ani și 90% dintre cele de peste 60 de ani ar trebui să fie complet vaccinate.

„Acum pot să mă relaxez, sunt foarte recunoscătoare și fericită că am terminat cu doar o doză de vaccin. Sigur, mă doare brațul puțin, dar va fi bine. Mi-am spus: de ce să nu îmi fac? Este chiar în tren și tot ce trebuie să faci este să stai pe scaun și să-ți aștepți rîndul să te strige. Asta este tot. Atât de simplu“, mărturisește o femeie vaccinată în autobuz.

În urmă cu un an, carantina era singura modalitate de a combate răspândirea virusului. Acum, Angela Merkel speră că această campanie de vaccinare să aibă succes, mai ales că, în ultimele 7 zile, rata de incidență a crescut constant.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE