• Uganda a distribuit 25 de milioane de euro parlamentarilor săi pentru a-şi cumpăra maşini.
  • În Uganda, un muncitor câștigă 24 de euro, iar un profesor doar 64 de euro.
  • Purtătorul de cuvânt al guvernului: Parlamentarii au „dreptul la transport”.

În această săptămână, Uganda le-a distribuit parlamentarilor 25 de milioane de euro pentru a-și cumpăra mașini noi. Gestul a declanșat un val de indignare în țara în care criza Covid-19 i-a afectat puternic pe cei mai vulnerabili, scrie Barrons.

Fiecare dintre cei 529 de parlamentari din Uganda a primit 200 de milioane de șilingi (48.000 de euro, 56.500 de dolari) pentru a-și cumpăra mașini noi într-un moment în care cazurile Covid-19 cresc.

În același timp, președintele Yoweri Museveni a anunţat suspendarea călătoriilor şi închiderea şcolilor, a bisericilor şi a barurilor pentru cel puţin şase săptămâni.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Este inacceptabil ca un guvern să cumpere produse de lux pentru un grup restrâns din parlament, care continuă să primească un salariu lunar de peste 30 de milioane de şilingi (aproximativ 7.000 de euro), în condiţiile în care majoritatea populaţiei nu-şi permite să se hrănească”, a declarat sâmbătă Annet Nana Namata, director al Uniunii Apărătorilor Drepturilor Omului din Uganda.

În Uganda, un muncitor câștigă un salariu mediu lunar de aproximativ 24 de euro, în timp ce un profesor primește 64 de euro.

Moses Isooba, liderul Forumului Național al ONG-urilor, a adăugat: „Acest gest este rușinos într-un moment în care guvernul face apel la cetățeni privați să contribuie cu bani pentru a cumpăra vaccinul Covid-19”

Confruntat cu furia de pe reţelele de socializare şi din mass-media, purtătorul de cuvânt al guvernului, Ofwono Opondo, a apărat decizia subliniind că parlamentarii au „dreptul la transport”, invocând o „tradiţie de lungă durată”.