• Judeţele din cel puţin 12 din cele 22 de provincii din China au anunţat noi măsuri de supraveghere şi noi restricţii pentru persoanele nevaccinate.
  • Cei nevaccinaţi nu vor avea acces în mai multe spaţii publice şi instituţii din regiunile respective.
  • Într-o regiune chiar s-a spus că persoanele nevaccinate nu vor mai fi plătite de agenţiile guvernamentale.

Unele judeţe din China vor interzice persoanelor nevaccinate accesul în şcoli, spitale, supermarketuri şi alte spaţii publice începând cu finalul lui iulie sau începutul lui august, relatează Insider.

Noile măsuri anunţate vor spori restricţiile pentru persoanele nevaccinate. Alte locuri în care accesul le va fi restricţionat sunt sălile de fitness, hotelurile, benzinăriile sau băncile, deşi lista exactă variază de la regiune la regiune.

În unele zone nu sunt restricţii chiar atât de severe. De exemplu, în oraşul Luzhou din provincia Sichuan, persoanele nevaccinate trebuie doar să îşi lase datele personale şi de contact când intră locurile enumerate anterior.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

În provincia Henan s-a spus că guvernul nu îi va mai plăti pe angajaţii care nu se vor vaccina.

Anunţurile au fost făcute, momentan, doar la nivel local. Beijingul încă nu a declarat vaccinarea obligatorie la nivel naţional, dar noile măsuri fac parte din strategia Chinei de a ajunge la o rată de vaccinare de 80%.

China are aproximativ 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficiente pentru ca toată populaţia să fie vaccinată o dată. Cele mai multe doze de vaccin provin de la producătorii locali, Sinovac şi Sinopharm.