• În Marea Britanie, șobolanii au început să intre în clădirile de birouri prin țevile de scurgere ale toaletelor.
  • Clădirile de birouri au rămas goale în 2020, odată cu lockdown-ul, iar șobolanii au considerat țevile de scurgere căi de acces perfecte pentru a pătrunde și a căuta hrană.
  • Soluția oamenilor ar fi niște clapete de scurgere cu țepi.

Marea Britanie a început să fie invadată de șobolani odată cu lockdown-ul adus de pandemia de coronavirus în 2020, relatează The Guardian.

The Guardian îi numește șobolanii de toaletă și spune despre ei că au apărut în număr mare în țevile de scurgere ale clădirilor de birouri care au rămas goale odată cu lockdown-ul.

Șobolanii au ajuns să pătrundă în clădiri prin țevile de scurgere pentru că nu mai aveau deșeuri pe care să le mănânce în afara clădirilor. Așa că au invadat clădirile de birouri în căutare de hrană.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dacă oamenii nu au mai venit la birou, iar țevile de scurgere nu au mai fost folosite, șobolanii de toaletă au găsit calea de acces în clădiri.

Totuși, asta înseamnă că dacă tragem apa regulat, șobolanii nu mai vin în clădiri? Se pare că nu trebuie să ne bazăm pe asta pentru că șobolanii sunt foarte buni înotători și își pot ține respirația timp de trei mnute, iar prin apă pot merge trei zile.

Care ar fi soluția pentru a scăpa de șobolanii de toaletă

Pisicile nu sunt o soluție pentru că există șobolani mai mari decât ele. Experții spun că există niște clapete cu țepi care se pot monta pe țevile de scurgere.