• Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat miercuri propunerea de a oferi o săptămână de concediu plătit pentru toţi cetăţenii între 30 octombrie şi 7 noiembrie
  • Decizia a fost luată pentru a încerca limitarea valului epidemic de COVID-19 în Rusia, relatează Moscow Times.

Susţin propunerea de a declara perioada 30 octombrie – 7 noiembrie nelucrătoare„, a declarat Putin, înainte de a-i ruga pe ruşi, să se vaccineze: „Vă rog, fiţi responsabili!”. „La nevoie, putem extinde perioada nelucrătoare”, a mai declarat președintele rus.

Măsurile reprezintă de fapt o vacanță plătită pentru toți lucrătorii din domeniile neesențiale, notează presa din Rusia.

Putin a subliniat, într-o întâlnire cu guvernul de la Moscova, importanța vaccinării și a cerut extinderea la nivel național a testărilor. „Este ciudat faptul că persoanele bine educate, persoanele cu studii avansate, nu vor să se vaccineze. Avem un vaccin sigur și eficient”, a spus Putin. „Vă invit să vă vaccinați. La mijloc sunt viețile voastre și cele ale oamenilor apropiați vouă”, a mai declarat președintele rus. „Avem doar două variante de a scăpa de această problemă: îmbolnăvirea sau vaccinarea, dar este mai bine să vă vaccinați„, a completat el.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Guvernul rus a fost până acum reticent în a impune un blocaj la nivel național, în ciuda faptului că a avut cel mai mare număr de morți Covid-19 din Europa și a raportat până în prezent al doilea cel mai mare număr de decese zilnice din lume după Statele Unite.

Autorităţile din întreaga Rusiei au încercat să ia măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19, ceea ce reflectă un sentiment tot mai acut de urgenţă în contextul în care oamenii sunt foarte reticenţi să se inoculeze cu vaccinul rusesc Sputnik V, notează presa din Rusia.