Țara în care vaccinarea a devenit obligatorie pentru toți cei care au peste 18 ani

Medic care extrage ser cu o seringă dintr-o doză de vaccin anti-COVID Pfizer. 57% dintre români acceptă informații despre vaccinare de la medicii specialiști. Sursa Foto: HEPTA
  • Toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani din fosta republică sovietică Tadjikistan sunt obligate să se vaccineze.
  • În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac.
  • Până în prezent, vaccinarea a fost opțională în țară.

Guvernul din fosta republică sovietică Tadjikistan a decis ca vaccinarea să fie obligatorie pentru toți cei care au peste 18 ani, transmite agenția de presă rusă TASS. Măsura autorităților a intrat în vigoare sâmbătă, 3 iulie.

Populația a fost informată cu privire la acest aspect prin intermediul unui comunicat de presă din partea comitetului guvernamental tadjik.

„Vaccinarea împotriva coronavirusului este obligatorie pentru cetăţenii de peste 18 ani”, se menţionează într-un comunicat difuzat sâmbătă de comitetul guvernamental tadjik, creat pentru a stopa propagarea COVID-19.

În Tadjikistan sunt folosite în prezent două vaccinuri anticoronavirus: AstraZeneca şi CoronaVac.

Potrivit cifrelor oficiale, Tadjikistanul a înregistrat 13.548 de cazuri confirmate de coronavirus şi 92 de decese asociate bolii.

Până în prezent, vaccinarea a fost opțională în țară. Potrivit Ministerului Sănătății și Protecției Sociale din Tadjikistan, peste 280.000 de persoane au fost vaccinate în țară începând cu 2 iulie 2021.