• O.Vasilescu acuză că prefectul și instituțiile de control au cerut închiderea Târgului de Crăciun
  • Primarul Craiovei: „De unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să închidă chioșcurile
  • Sâmbătă seara, craiovenii au aprins ei înșiși iluminatul festiv

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, acuză că prefectul și instituțiile de forță și control au cerut comercianților din Târgu de Crăciun să închidă chioșcurile și că au adus mașina de la pompieri cu sirenele pornite „să sperie copiii” veniți să vadă iluminatul festiv.

Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta!”, spune primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta acuză că autoritățile de forță și control și prefectul de Dolj le-au cerut „imperativ” comercianților să închidă chioșcurile din Târgu de Crăciun.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să închidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului?”, mai scrie Vasilescu.

Edilul Craiovei acuză autoritățile că au speriat copiii veniți să vadă iluminatul festiv.

„De ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii îngheață și ei și mărfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor”, mai spune Lia Olguța Vasilescu.

Sâmbătă seara, craiovenii au aprins ei înșiși iluminatul festiv.

Ei au fost invitați de Primăria Craiova să acceseze site-ul www.primariacraiova.ro, unde au găsit, pe pagina principală, butonul de aprindere, care putea fi apăsat la ora 18.00, din fața laptopului, tabletei sau a telefonului mobil.

Astfel, iluminatul festiv s-a aprins, iar zeci de oameni sunt, sâmbătă seara, în centrul orașului, purtând mască și păstrând distanța socială.

Cei care nu au ajuns să vadă live centrul Craiovei iluminat au putut accesa un link de pe site-ul Primăriei Craiova, unde pot fi vizionate imagini în direct cu magia aprinderii beculețelor în toată zona centrală și în Parcul Nicolae Romanescu.