Călin Popescu Tăriceanu spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să îşi ia gândul de la Ludovic Orban pentru propunerea de premier, dacă acesta are de gând să le spună liderilor de partid că aceasta ar fi cea mai bună soluţie, la consultările de mâine de la Cotroceni.

Dacă dl Iohannis ne cheamă la consultări cu gândul ascuns de a ni-l băgă pe Orban pe gât ar fi bine să-şi ia gândul. Ludovic Orban nu este o soluţie şi nici măcar un compromis. El şi-a depus mandatul pentru că nu a fost capabil să găsească majoritatea necesară şi el este în aceeaşi situaţie şi azi. Timpul pentru şmecherii politice a trecut. Cel care a declanşat această criză are datoria să găsească soluţia pe care românii o aşteaptă”, a scris Tăriceanu, pe Facebook. 

Acesta a lansat şi un scenariu, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. Liderul ALDE spune că preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii au sperat ca Guvernul Cîţu să nu fie învestit, iar gestul acestuia a venit după ce social-democraţii au spus că vor vota pentru învestire.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

După ce au făcut tot baletul cu „vrem anticipate/nu vrem anticipate”, Iohannis şi Orban au căzut în groapa pe care ei singuri şi-au săpat-o.  Astăzi am asistat la un gest de o laşitate de neînchipuit. Explicaţia e simplă: dl Iohannis şi conducerea PNL au sperat tot timpul că guvernul Cîţu nu va fi învestit. Când au văzut că partidele parlamentare intenţionează să voteze pentru învestirea acestui guvern slab, dar necesar, au preferat să dea bir cu fugiţii. Poate din lipsa de soluţii pentru români sau poate din dorinţa de a nu-l lasă pe Orban fără loc de muncă. Cu mandatul depus de Florin Cîţu, Orban rămâne prim-ministru demisionar şi nu se duce la oficiul pentru şomaj, unde ar merita de fapt să ajungă. Pentru că nici istoria şi nici românii nu îi vor ierta pentru acest gest de laşitate!”, spune Tăriceanu.