• Membrii mai bogați ai OMC au blocat propunerea a peste 80 de țări în curs de dezvoltare pentru a renunța la drepturile de brevet
  • Africa de Sud și India și-au reînnoit propunerea de a renunța la regulile acordului OMC privind aspectele de proprietate intelectuală
  • Țările occidentale susțin că protejarea drepturilor de proprietate intelectuală a încurajat cercetarea și inovarea

Membrii mai bogați ai Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) au blocat propunerea a peste 80 de țări în curs de dezvoltare pentru a renunța la drepturile de brevet într-un efort de a stimula producția de vaccinuri COVID-19 pentru țările sărace, relatează Reuters.

Africa de Sud și India și-au reînnoit propunerea de a renunța la regulile acordului OMC privind aspectele de proprietate intelectuală, o acțiune care ar putea permite producătorilor să facă mai multe vaccinuri.

Africa de Sud a susținut că actualul sistem nu funcționează, subliniind eșecul de a asigura medicamente în timpul pandemiei HIV / SIDA, care a costat cel puțin 11 milioane de vieți africane. În luna octombrie, Medecins Sans Frontieres (Medici Fără Frontiere) a elaborat o scrisoare semnată de peste 375 de organizații ale societății civile care susțineau cazul inițiat de Africa de Sud.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Propunerea pentru Africa de Sud și India a fost susținută de zeci de țări, în mare parte în curs de dezvoltare, la OMC, dar s-au opus țările occidentale, inclusiv Marea Britanie, Elveția, națiunile UE și Statele Unite, care au mari industrii farmaceutice interne.

Țările occidentale susțin că protejarea drepturilor de proprietate intelectuală a încurajat cercetarea și inovarea și că suspendarea acestor drepturi nu ar duce la o creștere bruscă a ofertei de vaccin.